Kosár

 x 

A kosár üres

Szolgáltatási feltételekGyógytündér Gyógyszertár
Gyógytündér Gyógyszertár és Webáruház - Kartal, Kartal

 

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

Érvényes: 2022.01.05-től

Jelen ÁSZF a Gyógytündér Gyógyszertár („Szolgáltató”, „Vállalkozás”) és a https://gyogytunder.hu weboldalon keresztül nyújtott szolgáltatásokat igénybe vevő vásárló („Vásárló”/”Ügyfél”/”Felhasználó”) (együttesen Felek) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. Hatálya kiterjed a Magyarország és az Európai Unió területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.gyogytunder.hu oldalon található webáruházon keresztül történik. Szolgáltató adatai és elérhetősége:

Weboldal: https://gyogytunder.hu

Telefon: +36 70/ 311-7990

E-mail: info@gyogytunder.hu

Levelezési cím: 2173, Kartal Baross út 83.

Cég adatok: Mediprosper Kft.

Címe: 2170 Aszód, Hunyadi út 61. (telephely)

Adószám: 25087745-2-13

Cégjegyzékszám: 13-09-172990

Nyilvántartást vezető bíróság: Pest környéki cégbíróság

Tulajdonos és vezető: Dr. Molnár Mária gyógyszerész

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark Kft

Címe: 1122 Budapest, Gaál József út 24.

Adószáma: 23289903-2-43

Cégjegyzékszám: 01-09-322570

Telefonszám: +36 1-700-4140

E-mail: info@tarhelypark.hu

Weboldal: http://tarhelypark.hu

Területileg illetékes szakmai kamara:

OGYEI: 1051 Budapest Zrínyi utca 3.

Kereskedelmi és Iparkamara: Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Kereskedelmi és Iparkamara

1056 Budapest. Váci u. 40.

Gyógyszertár: Gyógytündér Gyógyszertár

címe: 2173, Kartal Baross út 83.

I) Bevezető rendelkezések, figyelemfelhívó tájékoztatások

A webáruházban történő vásárlást elsődlegesen az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Eker tv.) a 2013. évi V. törvény a Polgári törvénykönyvről (Ptk.) és a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Kormányrendelet szabályozza.

A szerződés kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, a megkötött szerződés nem kerül iktatásra, nem minősül írásbeli szerződésnek, a szerződéskötés nyelve magyar. Az adatbeviteli hibák a rendelés leadása során javíthatóak. A szerződés menthető és kinyomtatható, annak tartalma rekonstruálható a Vevőnek küldött elektronikus visszaigazoló levelünkből . A hozzánk beérkezett megrendelésekről módosíthatatlan nyilvántartást vezetünk, a megrendeléstől számított legalább öt évig. A fogyasztónak minősülő Vásárló és a Szolgáltató között létrejött szerződés a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet alapján üzlethelyiségen kívül kötött, magyar nyelvű̋, írásba nem foglalt szerződésnek minősül, melyet a Szolgáltató nem iktat. A jelen ÁSZF-ben nem, vagy nem kellően szabályozott kérdésekre a fent hivatkozott jogszabályok rendelkezései az irányadóak.

A webshop működésével, a megrendelési és szállítási folyamatokkal vagy a termékekkel kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a fent megadott elérhetőségeinken rendelkezésre állunk. Jelen ÁSZF folyamatosan elérhető a https://gyogytunder.hu/ oldalon.

A Szolgáltatás igénybevételére jelen ÁSZF rendelkezései az irányadóak. Szolgáltató jogosult az ÁSZF-et indokolt esetben módosítani, de a már megkötött szerződést a módosítás nem érinti. Az új, módosított ÁSZF akkor lép hatályba, amikor azt a Szolgáltató a https://gyogytunder.hu/ honlapon közzéteszi. Felhasználó az újabb megrendelése leadásával fogadja el a módosított ÁSZF-et. A webáruházunkban bemutatott termékek ingyenes online katalógus megjelenítésnek (és nem kötelező érvényű ajánlatnak) tekintendőek. Szolgáltató webáruháza (nem vényköteles) gyógyszerek interneten történő rendelését lehetővé tevő távértékesítési rendszer. Amennyiben az internetes gyógyszerkereskedelmemről hasznos tájékoztatást szeretne, látogasson el az OGYÉI által működtetett https://www.ogyei.gov.hu/internetes_gyogyszer_kereskedelem/ oldalra, ahol megtalálja a netes gyógyszer-értékesítésre jogosult gyógyszertárak hivatalos listáját is.

Felhívjuk figyelmét, és kérjük, mindig körültekintően, a betegtájékoztató, vagy használati útmutató előírásait betartva használja a megvásárolt gyógyszert, gyógyászati segédeszközt, vagy gyógyhatású készítményeket és étrendkiegészítőket .

II. Szolgáltatás – leírása, díja, részvételi feltételek

A honlap az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hivatalos jegyzékében szereplő gyógyszer-kereskedelmi egység, amely ezáltal hivatalos jogosultságot élvez tevékenysége gyakorlására.

A gyogytunder.hu oldal látogatói több ezer termék közül válogathatnak. A készítmények értékesítését és a termékekkel kapcsolatos tájékoztatást Szolgáltató végzi. A webáruházban bemutatott termékek igazolt eredetűek, az azokra megkötött adásvételi szerződés Ügyfél és Szolgáltató között jön létre.

A honlapon feltüntetett árak bruttó árak, magyar forintban értendők és az ÁFA-t, a csomagolás költségét valamint a betétdíjat tartalmazzák.

Az érvényes szállítási díjról a Vásárló – a vásárlás megkezdése előtt – a gyogytunder.hu honlapon a megrendelés elküldése előtt tájékozódhat. A szállítási díj, saját futárszolgálatunk esetében magában foglalja a Szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos valamennyi költséget, azaz a Vásárlónak azon felül egyéb költségeket fizetnie nem kell. Egyéb igénybe vehető szállítóink díjszabásáról a gyogytunder.hu/szallitas oldalon olvashat. Felhasználó a szállítási díjat legkésőbb a ténylegesen átvett termékek vételárával egyidejűleg köteles megfizetni.

Csak azok a 14. életévüket betöltött természetes személyek vehetik igénybe a Szolgáltatást, akik elfogadják az ÁSZF-et, hozzájárulnak személyes adataik kezeléséhez és feldolgozásához, valamint a kézbesítési adataikat megadták a gyogytunder.hu weboldalon (továbbiakban: a „Felhasználó”). Gyógyszer nem adható ki 18 éven aluli személyeknek, ezért a csomag kézbesítője köteles meggyőződni az átvevő életkoráról. Amennyiben kétséges az átvevő életkora és hitelt érdemlően nem igazolja az átvevő, hogy elmúlt 18 éves, úgy a kézbesítő megtagadhatja a csomag átadását.

Szolgáltató csak a Magyarország területére kézbesítendő megrendeléseket fogadja.

III. Az adásvételi és a szolgáltatási szerződés létrejötte, a megrendelés folyamata és a vásárlás menete

Szolgáltató webáruházában a gyógyszerek közül csak vény nélkül kapható gyógyszereket kínál megvételre. Vényköteles és társadalombiztosítási támogatásban részesülő termékek nem rendelhetőek, és folyamatos hűtést igénylő termékek sem. A megrendelhető termékek jellemzői, lényeges tulajdonságai az érintett termék termékoldalán kerülnek bemutatásra, de a vény nélkül kapható gyógyszerek lényeges tulajdonságait a terméklapon elérhető betegtájékoztató tartalmazza. Bármilyen, a megrendelt termékkel kapcsolatos információ igénylése esetén állunk rendelkezésére. A Weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, a termékek fotói illusztrációk.

A Szolgáltató az Ügyfél részére az Ügyfél vételi ajánlatának (megrendelésének) megérkezését követően a vásárlást elektronikus úton (e-mailben) visszaigazolja, mely az Ügyfél ajánlatát elfogadó e-mailnek minősül. Amennyiben e visszaigazolás az ajánlat elküldésétől számított 24 órán belül Ügyfél részére nem érkezik meg, akkor az Ügyfél bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik.

A szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés a következő folyamaton keresztül jön létre:

• a Felhasználó leadja megrendelését, szükség esetén javítja a bevitt adatokat

• Szolgáltató visszaigazolást küld a bevásárló lista beérkezéséről és annak teljesíthetőségét is visszaigazolja (Szolgáltató tájékoztatja a Felhasználót a kiszállításra kerülő termék(ek)ről és a fizetendő ellenszolgáltatásról (adóval növelt, szolgáltatási díjat is tartalmazó összegéről)

• Szolgáltató házhoz szállítja a termékeket (számla igazolja az átadás-átvétel megtörténtét).

Felhívjuk Vásárlóink figyelmét, hogy az aktuális raktárkészlet változhat, így a honlapon megadott készletinformációk Szolgáltató legnagyobb gondossága ellenére is csak tájékoztató jellegűek, Amennyiben „raktáron” megjegyzést olvas a termék mellett, az nagy valószínűséggel készleten van, de nem tudjuk garantálni, hogy valóban megvásárolhatja – mindig visszajelzést kap a Vásárló, hogy a megrendelt terméket Szolgáltató le tudja-e szállítani.

Megrendelését a Felhasználó a kiszállítás napján csak a Szolgáltató kifejezett, írásos egyetértésével módosíthatja, a megrendelés teljesítése törlésére – a kiszállítás napján a Vásárló kérésére - kizárólag Szolgáltató jogosult, amennyiben ezt anyagi veszteség nélkül meg tudja oldani.

IV. Számlázási/szállítási adatok kezelése és visszaigazolása

Felhasználó a számlázási/szállítási adatok megadása során köteles pontos és valós adatokat megadni. Ha változás következik be a Felhasználó adataiban, akkor köteles azonnal értesítést küldeni erről a változásról a Szolgáltatás telefonos ügyfélszolgálatán keresztül, vagy e-mailben.

A Felhasználó ugyanilyen módon kérheti regisztrációja törlését is. Az értesítés elmaradásából eredő kárért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

A regisztráció során a Felhasználónak létre kell hoznia egy jelszót a saját felhasználói fiókjához. A Felhasználó köteles ezt a jelszót titokban tartani, és azt illetéktelen harmadik fél számára nem adhatja ki. A Felhasználó teljes felelősséggel tartozik a fiókjából történt ügyletekért. A Felhasználó köteles haladéktalanul tájékoztatni Szolgáltatót ha azt feltételezi, hogy jelszavával harmadik személy(ek) visszaél(nek) vagy ahhoz hozzájutott(ak). Ha megalapozott a Felhasználó ezen feltételezése, Szolgáltató jogosult a Felhasználó fiókját zárolni és ezzel egyidejűleg a Felhasználót arra felkérni, hogy változtassa meg a jelszavát. Szolgáltató nem felelős a Felhasználóval szemben olyan kárért, amely annak eredményeként merült fel, hogy a Felhasználó a jelszavát felfedte vagy azzal akár a Felhasználó, akár harmadik fél visszaélt.

Szolgáltató a bevásárló lista összeállítását követően visszaigazolást küld a Felhasználó részére, amely tartalmazza a kiválasztott termékek megnevezését, azok kiválasztáskor érvényes árát, valamint a szolgáltatási díj összegét.

Szolgáltató jogosult a Felhasználó regisztrációját (és ezzel együtt Felhasználói fiókját) azonnal törölni, ha oka van azt feltételezni, hogy a Felhasználó megszegte az ÁSZF-et. A regisztráció törlése nem érinti az ÁSZF azon rendelkezéseit, amelyek természetüknél fogva ezt követően is hatályban maradnak.

A személyes adatok védelméhez, az adatok kezeléséhez és feldolgozásához kapcsolódó rendelkezések az Adatvédelmi Tájékoztatóban találhatóak, mely a gyogytunder.hu/adatvedelem oldalon érhető el.

V. Házhozszállítás

Az egyes szállítási módok díjáról és részletes feltételeiről a gyogytunder.hu/szallitas oldalon tájékozódhat.

A termékek gyogytunder.hu honlapon történő kiválasztásakor a Felhasználó megadja a pontos szállítási címet, valamint megjelöli az átvétel módját. Ha nem a személyes átvétel mellett dönt akkor kiválasztja, hogy melyik szállítót választja.

Lakóház esetén a gyogytunder.hu honlapon a megjegyzés részt kitöltve, a Felhasználó kérheti azt is, hogy a terméket egy bizonyos emeletre vagy lakásba szállítsák.

Szolgáltató köteles tőle ésszerűen elvárható minden erőfeszítést megtenni annak érdekében, hogy a termékeket a kért helyre szállítsa, ugyanakkor a következő követelményeknek is teljesülniük kell: (a) a kiszállítási asszisztensnek rendelkeznie kell a Felhasználó engedélyével a belépéshez, valamint (b) semmilyen akadály nem gátolhatja a belépést (pl. bezárt főkapu, kutya). Egyéb esetekben (pl. irodaházak, vagy olyan épületek, amelyekben a belépés biztonsági ellenőrzéshez kötött) Szolgáltató a kiszállítást főszabály szerint a főbejáratig vállalja.

Szolgáltató köteles mindent megtenni annak érdekében, hogy a termékeket a kért időpontban szállítsa le, de nem vállal felelősséget olyan késedelemért vagy a teljesítés olyan elmaradásáért, amely olyan tények és/vagy körülmények következtében állt elő, amelyeket Szolgáltató nem, vagy csupán indokolatlan kiadások mellett befolyásolhatna.

Csak 14 éven felüli személy jogosult a termékeket az átadás helyén átvenni. Amennyiben a kiszállítási asszisztensnek kétségei merülnének fel a termékeket átvevő személy életkorát illetően, az adott személy azonban önként nem mutatja be a személyazonosságot igazoló okmányát életkorának ellenőrzésére, a kiszállítási asszisztens a termék(ek) átadását megtagadja. Ugyanígy jár el a kiszállítási asszisztens akkor is, ha a személyazonosságot igazoló okmány szerint az adott személy még nem múlt el 14 éves.

Ha a Felhasználó által megjelölt helyen és időpontban senki nem veszi át a kiválasztott és kiszállítani kért terméket,

- 30 km-es körzetben, saját futárszolgálatunk igénybevétele esetén: a kiszállítási asszisztens köteles értesítést hagyni arról, hogy megkísérelte a szállítást és jelezni, hogy a Felhasználó lépjen kapcsolatba a telefonos ügyfélszolgálattal az újbóli kiszállítás érdekében (ez esetben a fuvardíjat duplán ki kell fizetnie).

- egyéb szállítási cím esetén illetve ha nem saját futárszolgálatunkat választja: a GLS futárszolgálat kézbesíti a csomagot. Amennyiben Felhasználó a kézbesítési időpontban nem tudja átvenni a megrendelt termékeket, a futár értesítést hagy.

VI. A fizetés

A termékek vételárának kifizetésére a Felhasználó készpénzzel vagy bankkártyával kerülhet sor.

Illetve személyes átvétel esetén igénybe veheti egészségpénztári kártyáját is.

Részletekről tovább olvashat a fizetés rész alatt.

Szolgáltató az igénybe vett fizetőeszköz használatáért díjat nem számít fel.

Amennyiben a Felhasználó a tranzakcióról ÁFA-s számlát szeretne kapni, úgy azt a megrendelés elküldésekor (a "Megjegyzések" rovatban), vagy legkésőbb a termékcsomag kézbesítését végző munkatársunknak kell jeleznie. Ez utóbbi esetben vevő ÁFA-s számlát utólag, a termékek átvételét követően postai úton kapja meg, melnyek melynek postai költségei a vevőt terhelik. Az ÁFA-s számla minden esetben tételesen kerül kiállításra.

Felhasználó a vásárlás során kizárólag bankkártyát, készpénzt, személyes átvételnél egészségpénztári kártyát használhat fel, egyéb vásárlási utalványokat (pl. Erzsébet utalvány) Szolgáltató nem fogad el.

A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja és a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát ugyanakkor kedvezőtlenül nem befolyásolja. Online bankkártyával történő fizetés kezdeményezésekor, az elektronikus fizetési értesítő kiküldése és a termék átvétele közti időszakban bekövetkezett árcsökkenés esetén nem áll módunkban visszatéríteni pénzt. Az online fizetési tranzakció biztonsági ellenőrzése minimálisan 24 órát vesz igénybe, a termék átvétele csak ezt követően lehetséges.

Amennyiben hibás ár kerül a Webáruház felületére (a Szolgáltató minden gondossága ellenére), különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Vásárló elállhat vásárlási szándékától, de semmiképp sem követelheti a nyilvánvalóan hibás áron történő kiszállítást.

VII. Kellékszavatosság, termékszavatosság, jótállás

A felhasználó természetesen megtagadhatja azoknak a termékeknek az átvételét, amelyek az átadás- átvétel időpontjában (pl. gyári hiba miatt) bármilyen okból hibásak. Amennyiben a termékről csupán az átadást követően derül ki, hogy az már az átadás-átvétel időpontjában hibás volt (a hiba oka már akkor is fennállt), a Felhasználót ebben az esetben is megilleti a reklamáció joga, melyet a Szolgáltató ügyfélszolgálatán a:

+36 70/ 311-7990-es telefonszámon

info@gyogytunder.hu e-mail címen, vagy

a Szolgáltató 2170, Kartal, Baross út 83. levelezési címére küldött levél útján érvényesíthet.

A kellékszavatossági, termékszavatossági és jótállási jogairól lentebb részletesen tájékoztatjuk a Vásárlóinkat.

A 151/2003-as Kormányrendelet mellékletében felsorolja a következő termékkategóriákat, amelyekbe tartozó termékekre Szolgáltató egy év kötelező jótállást biztosít. Ezek a termékek a következők:

· legalább egyéves kihordási idejű gyógyászati segédeszközök és készülékek, valamint napszemüvegek 10 000 Ft eladási ár felett;

· egészségmegőrző termékek és eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen elektromos masszírozó, mágneses termék, fényterápiás eszköz;

· gyermekmegfigyelő berendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen légzésfigyelő, szívhangfigyelő, bébiőrző;

· mérőműszerek, generátorok, tápegységek 10 000 Ft eladási ár felett;

· villamos energiával működtetett szépségápolási eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen hajszárító, hajformázó, testszőrnyíró gép, epillátor, villanyborotva;

· az előzőekben felsorolt termékcsoportokhoz tartozó termékek tartozékai és alkotórészei 10 000 Ft eladási ár felett.

Szolgáltató a lentiekben a kellékszavatosságra, termékszavatosságra és jótállásra vonatkozó tájékoztatási kötelezettségének a 45/2014-es Kormányrendelet mellékletében megadott tájékoztatás behivatkozásával tesz eleget:

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztató:

A). Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet a kellékszavatossági jogával?

A gyogytunder.hu hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.
Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igénnyel élhet (amennyiben nem gyógyszerről van szó, mert amennyiben gyógyszerről, úgy tájékoztatjuk, hogy a tévesen kiszolgáltatott gyógyszer vagy az OGYÉI által visszahívott gyógyszer kivételével gyógyszert visszavenni nem lehetséges ):

Kérhet kijavítást vagy kicserélést (tehát ha nem gyógyszerről van szó), kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére maga is kijavíthatja, illetve kijavíttathatja, vagy végső esetben a szerződéstől is elállhat
Milyen határidőben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

A Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

A vállalkozással szemben érvényesíthető a kellékszavatossági igény.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a gyogytunder.hu nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a vásárló köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

B). Termékszavatosság

Milyen esetben élhet a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén - választása szerint - kellékszavatossági jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
Milyen jogok illetik meg termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
Milyen határidőben érvényesíthető termékszavatossági igény?

Termékszavatossági igény a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesíthető. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a vásárlónak kell bizonyítania.
A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

• a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

• a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

• a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igény egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igény a gyártóval szemben érvényesíthető.

C) Jótállás

Kötelező jótállás azokra a termékekre vonatkozik, melyek a 151/2003 (IX.22.) Kormányrendelet mellékletében felsorolva szerepelnek, egyúttal 10.000 Ft-nál drágább termékek. Amennyiben Ön olyan terméket rendelt/vásárol, melynek kapcsán Szolgáltatót kötelező jótállás terheli, akkor a kötelező jótállással kapcsolatos tájékoztatásokat az adott termék kapcsán a termékhez adott jótállási jegyben tüntetjük fel, illetve lentebb is megadjuk a jogszabály szerinti tájékoztatást.

Milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

Választása szerint:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést (tehát ha nem gyógyszerről van szó), kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére maga is kijavíthatja, illetve kijavíttathatja, vagy végső esetben a szerződéstől is elállhat
Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igény, illetve termékszavatossági és jótállási igény egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető, egyébként viszont a jótállásból fakadó jogok a kellék és termékszavatossági jogoktól függetlenül megilletik.

A Kormányrendelet előírása szerint a három napon belül a terméknek a rendeltetésszerű használatot akadályozó hibája miatt bejelentett reklamáció esetében cserére jogosult a Vásárló (amennyiben valóban hibás teljesítés állt fenn).

VIII. Vitarendezés, Panaszügyintézés

Kérdés, panasz esetén állunk rendelkezésére az ÁSZF elején megadott elérhetőségeinken. Reklamációját öt munkanapon belül kivizsgáljuk. A bejelentett szavatossági/jótállási/termékszavatossági igényről jegyzőkönyvet veszünk fel, melyet három évig megőrzünk, és melynek egy példányát átadjuk a Vásárló részére.

Vita esetén Felek igyekeznek azt békés úton rendezni. Az Ügyfél a szavatossági, illetőleg jótállási igényét akár E-mailen, telefonon, de személyesen az Ügyfélszolgálaton is előadhatja jelen ÁSZF elején közölt elérhetőségeken. Az Ügyfél jogosult a jelen ÁSZF alapján létrejött szerződésből eredő jogvitájával bírósághoz, illetőleg a Szolgáltató vagy a saját lakóhelye szerint illetékes békéltető testülethez fordulni. A békéltető testületek pontos elérhetőségéről a www.bekeltetes.hu oldalon tájékozódhat az Ügyfél. A Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület elérhetősége: Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99., Telefon: +36-1-488-2131, Fax: +36-1-488-2186, E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu, Honlap: http://bekeltet.hu/ A Vásárló a panasza elutasítása esetén a lakóhelye szerinti járási hivatalhoz is fordulhat. A járási hivatalok elérhetőségéről a következő linken tájékozódhat: http://jarasinfo.gov.hu

Szolgáltató nyilatkozik, miszerint az esetleges fogyasztói jogviták rendezése érdekében a békéltető testületi eljárást igénybe veszi. A Vállalkozást a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli.

A Vásárló a termék minőségével kapcsolatos reklamációjától függetlenül a Szolgáltatónak az áru Vásárló részére történő forgalmazásával, illetve értékesítésével közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó vásárlói panaszt is tehet, mely panaszát szóban vagy írásban közölheti a Szolgáltató elérhetőségein. Szolgáltató a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja. Amennyiben a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, Szolgáltató az írásban bejelentett panaszt 30 napon belül válaszolja meg.

IX. A szerződéstől való elállás

Az elállás alóli kivételek:

Az internetes áruházunkban kapható termékek jelentős része olyan zárt csomagolású termékeknek minősülnek, amelyek tekintetében 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) e) pontja alapján – egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontást követően – nem gyakorolhatja elállási jogát, azok nem küldhetők vissza.

Fentieknek megfelelően tápszert, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású terméket, étrend-kiegészítőt vagy kozmetikumot csak bontatlan csomagolásban vesszük vissza. Orvostechnikai eszköz, gyógyászati segédeszköz vásárlása esetén csak kipróbálás előtt élhet az elállás jogával.

A 44/2004. (IV.28.) ESZCSM rendelet 21/B.§ (1) bekezdése alapján tévesen kiszolgáltatott gyógyszer vagy az OGYÉI által visszahívott gyógyszer kivételével gyógyszert visszavenni nem lehet. Fentiek alapján csak azon vény nélkül kapható gyógyszer tekintetében gyakorolhatja elállási jogát, amely helyett Ön más rendelt és a gyógyszert esetlegesen tévedésből küldtük ki Önnek, illetve amelyet az OGYÉI visszahívott.

Fentiektől eltérő esetkben azonban Felhasználó jogosult az általa kiválasztott termékek vagy azok egy részének átvételét mindenféle indoklás nélkül megtagadni (elállni a szerződéstől) azzal, hogy a kimért termékek átvételét részlegesen megtagadni nem lehet. Amennyiben Felhasználó valamennyi termék átvételét megtagadja, úgy szolgáltatási díjat nem kell fizetnie. A visszautasított termékek ára természetesen nem kerül levonásra a Felhasználó bankszámlájáról.

Szolgáltató köteles a visszaadott termékek vételárát haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzést követő 30naptári napon belül visszafizetni, vagy a Felhasználó – választása szerint - a visszaadott termékekért cserébe másik terméket választhat.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha más fizetési mód igénybevételéhez a Felhasználó kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Felhasználót semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön megfelelően nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Amennyiben az elállási jog gyakorlására a termékek átvételével egyidejűleg valósul meg, úgy a terméket visszafuvarozzuk és a termék(ek) visszaküldésének költségeit Szolgáltató viseli.

Ezen túlmenően, a Felhasználó jogosult a szerződéstől a termék(ek) kézhezvételét követő 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállni, amely azt jelenti, hogy az átvett terméke(ke)t az említett határidőn belül indokolás nélkül visszaadhatja.

A Felhasználó határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát. Ebből a célból felhasználhatja az alább található elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is.

Amennyiben a termék(ek) átvételét követően él elállási jogával, úgy a Felhasználó köteles Szolgáltató számára a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 5 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha az 5 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. Ilyen esetben a termék(ek) visszaküldésének közvetlen költségét a gyogytunder.hu vállalja.

A Felhasználó elállás esetén felelős a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért.

A Felhasználó nem gyakorolhatja ezen jogát romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző élelmiszerek (így pl. bioélelmiszerek) esetén, továbbá lezárt csomagolású termékeknél, ha a csomagolást a Felhasználó felbontotta, olyan termékeknél, melyek az átadást követően a jellegüknél fogva elválaszthatatlanul vegyülnek más termékkel, valamint olyan zárt csomagolású termékeknél, amelyek természetüknél fogva (pl. higiéniai vagy egészségügyi okokból) a felbontást követően nem visszaadható termékek (pl. gyógyszer, kozmetikum, stb.).

A jelen pont természetesen nem érinti azokat a jogokat, amelyek a Felhasználót a hibás termékekkel kapcsolatos reklamáció terén, a kapcsolódó hatályos jogszabályok alapján és az ÁSZF szerint megilletnek.

Az elállási jog / felmondási jog az alábbi minta szerint megfogalmazott nyilatkozattal, vagy a Felhasználó egyértelmű, egyoldalú nyilatkozatával gyakorolható. Kérjük, hogy elállás esetén forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

Telefon: +39 70/ 377-7990 e-mail: info@gyogytunder.hu,

Elállási nyilatkozat megírásához minta

Címzett: Mediprosper Kft. 2173, Kartal, Baross út 83.

Alulírott kijelentem, hogy gyakorlom elállási jogomat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

Megrendelés sorszáma:

Megrendelés időpontja:

A fogyasztó neve:

A fogyasztó címe:

A fogyasztó aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt:

X. Felelősség

Annak ellenére, hogy Szolgáltató megtesz minden tőle elvárhatót a gyogytunder.hu honlapon található tartalmak pontosságának, ténybeli helyességének biztosítása érdekében, a teljes megfelelőséget nem minden esetben tudja garantálni a Felhasználó számára. Szolgáltató nem vállal semmilyen garanciát és nem felel azokért a hibákért, kimaradásokért vagy műszaki nehézségekért, amelyek a honlap használata közben felmerülhetnek. Amennyiben Szolgáltató pontatlanságot fedez fel a tartalmakban – feltéve, hogy az megvalósítható – a lehető legrövidebb időn belül köteles azt kijavítani.

Szolgáltató különösen nem felel az alábbiakért:

• harmadik felekhez tartozó olyan honlapok tartalmai, amelyekre a gyogytunder.hu honlapon keresztül lehet ellátogatni, a gyogytunder.hu honlapon szereplő, harmadik személyek által üzemeltetett weboldalakra mutató linkek, harmadik személy által a Szolgáltatás honlapján keresztül megjelenített reklám vagy a hirdetés más formája;

• hozzájárulása vagy tudomása nélkül a Szolgáltatás honlapjára feltett tartalom, amennyiben Szolgáltató számára műszakilag nem lehetséges vagy kivitelezhető, hogy annak használatát megakadályozza;

• a gyogytunder.hu honlap nem kompatibilis a Felhasználó termináljával és szoftverével, illetve elektronikus kommunikációs hálózathoz történő csatlakozásával;

• műszaki nehézségek, beleértve a gyogytunder.hu honlappal kapcsolatban bekövetkező hibákat és meghibásodásokat.

A jelen pont rendelkezései nem érintik Szolgáltató tájékoztatással kapcsolatos és termékfelelősségét, továbbá a kellékszavatosságért való helytállását a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően.

XI. A Szolgáltatás elérhetősége

Szolgáltató megtesz minden tőle telhetőt a Szolgáltatás minőségének fenntartása és folyamatos javítása érdekében. Mindazonáltal: a Szolgáltatás műszaki szempontjait tekintve nem tudja garantálni a Felhasználó számára azt, hogy a Szolgáltatás százszázalékos mértékben, mindenkor elérhető lesz, vagy hibamentesen fog működni. Műszaki hiba esetén a Felhasználó bejelentheti a hibát a Szolgáltatás telefonos ügyfélszolgálatán keresztül, vagy e-mailben. Ekkor Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy a hibát a lehető legrövidebb időn belül megszűntesse.

Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy a Felhasználók hozzáférését korlátozza a gyogytunder. hu honlaphoz mindaddig, ameddig az szükséges a javítások és karbantartások elvégzéséhez, illetve a rendszer fejlesztéséhez vagy új rendszerelemek bevezetéséhez.

Szolgáltató igyekszik biztosítani Szolgáltatásai lehetséges maximális elérhetőségét és annak fokozatos kiterjesztését egyéb régiókra és városokra Magyarországon. A Felhasználó a weboldal látogatása során folyamatos tájékoztatást kap a Szolgáltatások aktuális elérhetőségéről.

Szolgáltató bármikor jogosult a Szolgáltatás nyújtását beszüntetni azzal, hogy a már leadott bevásárló listákon szereplő termékek még kiszállításra kerülnek.

XII. A Szolgáltatás jogosulatlan igénybevétele

Tilos magát a Szolgáltatást is jogosulatlanul igénybe venni. Különösen az alábbiak minősülnek jogosulatlan igénybevételnek:

• olyan tartalom terjesztése, amely megalázó, becsmérlő, sérti az emberi méltóságot, vallás, hit, faj vagy nemek szempontjából megkülönböztető, erőszakot vagy más illegális cselekedetet, illetve valamely rendelkezések/szabályok megsértését támogatja;

• olyan tartalom terjesztése, amely a közrendet fenyegeti vagy egy másik Felhasználó, a Szolgáltató közvetlen vagy közvetett tulajdonosá(i)nak, vagy gyogytunder.hu csoport valamely vállalatának a jogos érdekeit veszélyezteti;

• más számítógépes rendszerekhez való jogosulatlan hozzáférés szerzése;

• egy másik Felhasználó megakadályozása abban, hogy igénybe vehesse a Szolgáltatást;

• nyilvános elektronikus kommunikációs hálózat használatára vonatkozó jogok megsértése;

• a gyogytunder.hu honlaphoz kapcsolódó hálózatok vagy honlapok megzavarása;

• elektronikus másolatok készítése, terjesztése vagy tárolása szerzői joggal védett dokumentumokról és anyagokról tulajdonosaik előzetes hozzájárulása nélkül.

Szolgáltató jogosult az ártalmas tartalmakat a honlapról eltávolítani, valamint teljes kártérítést követelni és azt érvényesíteni az olyan Felhasználóval szemben, aki Szolgáltató kárát a Szolgáltatás jogosulatlan igénybevételével okozta. A kár magában foglal minden olyan kárt, amelyet Szolgáltatónak vagy a gyogytunder.hu csoporton belül más vállalatnak okoztak, illetve amelynek megtérítését Szolgáltatótól harmadik személyek követelik olyan károkozásért, amely a Felhasználó általi jogosulatlan igénybevétel következménye. A kár magában foglalja mind a közvetlen kárt, mind pedig azokat a költségeket és kiadásokat, amelyek a kár megtérítéséhez való jog érvényesítése és a Szolgáltatás jogosulatlan igénybevétele által okozott hibás állapot megszüntetése során szükségszerűen felmerültek. Az illetékes közigazgatási hatóság által a jogosulatlan igénybevétel következtében történt jogszabálysértés miatt a Szolgáltatóra kiszabott bírság is kárnak minősül.

XIII. Szellemi tulajdonjogok védelme, a weboldal használata, működése

A gyogytunder.hu honlap tulajdonosa és üzemeltetője a Gyógytündér Gyógyszertár (cégnév: Mediprosper Kft., székhely: 2170, Aszód Hunyadi út 61., Adószám: 25087745-2-13), továbbiakban: a gyogytunder.hu, amelyet megillet minden olyan jog (ideértve a szerzői és egyéb jogokat), amelyek alapján az említett weboldallal és annak tartalmával (különösen, de nem kizárólagosan annak megjelenítésével, az azon található adatbázisokkal, illusztrációkkal, tájékoztatókkal, stb.) jogszerűen rendelkezhet.

A Felhasználók a látogatás időtartama alatt kötelesek betartani a kapcsolódó jogszabályokat és az ÁSZF rendelkezéseit, emellett nem csorbíthatják sem gygytunder.hu, sem más Felhasználók jó hírét és jogait.

Így különösen a Felhasználó

• nem használhatja a honlap egészét vagy annak egyes egyedi részeit más célra, csak saját használatra, vagyis nem másolhatja, nem töltheti le, illetve nem terjesztheti a honlap tartalmát olyan mértékben, amely meghaladja saját szükségleteit;

• nem zavarhat és/vagy akadályozhat más Felhasználókat a honlap használatában;

• nem nyúlhat hozzá semmilyen módon a honlap tartalmához, illetve műszaki jellegét sem változtathatja meg gyogytunder.hu jóváhagyása nélkül;

• nem zavarhatja meg a honlap biztonságát;

• nem használhatja a honlapot kéretlen üzenetek (spam) vagy láncüzenetek küldésére, nem küldhet vírusokat, illetve veszélyes vagy kártékony programokat a honlapra;

• nem küldhet olyan üzeneteket a honlapra, amely vírusokat, illetve veszélyes vagy kártékony programokat tartalmaznak;

• nem hozhat létre álüzeneteket valamely Felhasználó identitásának meghamisítása céljából vagy azért, hogy egy másik Felhasználó fiókjába bejuthasson.

A weboldal egyes részei a Felhasználó azonosításának érdekében kisméretű adatfájlokat, ún. cookie-kat használnak, amelyek a Felhasználó számítógépén tárolódnak. A böngésző program segítségével a Felhasználó beállíthatja, meggátolhatja a cookie-kal kapcsolatos tevékenységet, azonban felhívjuk figyelmét arra, hogy a cookie-k használata nélkül előfordulhat, hogy nem képes használni az adott weboldal minden szolgáltatását. Jelen weboldal látogatásával és annak egyes funkciói használatával a Felhasználó hozzájárulását adja ahhoz, hogy az említett cookie-k a Felhasználó számítógépén tárolódjanak és ahhoz az adatkezelő hozzáférhessen. A cookie-k főszabály szerint 30 napig tárolódnak, a Felhasználó ugyanakkor bármikor kérheti azok törlését, emellett, böngésző program segítségével beállíthatja és meggátolhatja a cookie-kal kapcsolatos tevékenységet. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy ez utóbbi esetben, a cookie-k használata nélkül előfordulhat, hogy nem lesz képes használni gyogytunder.hu minden szolgáltatását. Az adott weboldalon a látogatás rögzítése végett a látogató számítógépének internet címe („IP cím”), naplózásra kerül, mely adatok tárolása kizárólag statisztikai célokat szolgál. A naplófájlban található adatok nem kerülnek összekapcsolásra egyéb személyes adatokkal, amely alapján a felhasználó személyesen azonosítható lenne.

További kérdéssel, illetve észrevételeivel az alábbi elektronikus levélcímen fordulhat munkatársunkhoz: info@gyogytunder.hu

XIV. Gyógyszerekre vonatkozó rendelkezések

A gyógyszertörvény rendelkezése szerint a gyogytunder.hu weboldalt kiszolgáló gyógyszertár csak gyógyszer-nagykereskedőtől szerezhet be gyógyszert, melyet a az emberi alkalmazásra kerülő gyógyszerekről és egyéb, a gyógyszerpiacot szabályozó törvények módosításáról 1 szóló 2 005. évi XCV. törvény szabályoz.

2015. Februárjától az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló miniszteri rendeletben meghatározásra kerültek a gyógyszerek visszaváltásával kapcsolatos szabályok, melyet az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló: 44/2004. (IV. 28.) ESZCSM rendelet szabályoz.

Ebben a rendeletben aGyógyszer visszaváltására vonatkozó paragrafusban: 21/B. §-ban l eírtak szerint gyógyszernek minősülő készítményeket nem áll módunkban visszavételezni.

A rendelet szövege szó szerin a következő:

Gyógyszer visszaváltása 126

21/B. § A tévesen kiszolgáltatott gyógyszer vagy az OGYÉI által visszahívott gyógyszer kivételével gyógyszert visszavenni nem lehet.

(2) A gyógyszertár érdekkörében felmerült okból tévesen, vagy a nem megfelelő minőségben kiszolgáltatott gyógyszert – a nyugtán szereplő térítési díjának vagy árának visszafizetése mellett – a kiadást követő 5. nap nyitva tartásának végéig köteles visszavenni az a gyógyszertár, ahol azt a vásárlást igazoló dokumentum alapján kiadták. Az így visszavett gyógyszert újra kiadni nem lehet.

XV. Egyéb rendelkezések

A gyogytunder.hu weboldalon bemutatott termékekre vonatkozó információk az előzetes tájékozódást szolgálják. A Felhasználó által megvásárolt (átvett) termék csomagolása tartalmazza mindazon tájékoztatásokat, amelyek az adott termékre jellemzőek, mind összetételét, mind pedig ha


Rólunk
Kapcsolat

Kedves látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát.

Bővebben

Elfogadom

Weboldalunkon olyan szöveg fájlokat, vagyis cookie - fájlokat használunk, melyek a felhasználók számítógépén kerülnek eltárolásra, weboldal látogatásával kapcsolatos adatokat tartalmaznak. Ide tartoznak különösen a földrajzi hely adatai, melyek a felhasználónál kerülnek elmentésre és egy ideiglenes hardver szintű besorolást tesznek lehetővé. A használat befejezése után a személyes adatok törlésre kerülnek, amennyiben azok a szolgáltatás nyújtásához már nem szükségesek. Az Ön személyes adatainak védelme számunkra kiemelt fontosságú. A weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes jellegű adatokat harmadik fél számára nem továbbítjuk, kivéve, ha ez a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen (pl. futárszolgálat).

Az Önről tárolt személyes adatokról jogában áll bármikor felvilágosítást kérni és korábbi esetleges beleegyezését a tároláshoz és feldolgozáshoz visszavonni az alábbi elérhetőségeinken:

 

Mediprosper Kft.

Kapcsolat 2173 Kartal, Baross utca 83.
Telefon +36 28 | 437 306
iphone +36 70 | 311 7990
email info@gyogytunder.hu

A cookie, vagyis süti egy olyan fájl, (egy adatsor,) amit a weboldal látogatójának számítógépén, mobiltelefonján vagy egyéb, internetes hozzáférést biztosító eszközén hozhat létre a weboldalt megjelenítő program. A cookie-t a webszerver küldi a látogató böngészőjének, majd a böngésző visszaküldi a szervernek. A sütik kizárólag adatokat tartalmaznak, vagyis nem tartalmaznak futtatható állományokat, vírusokat, illetve kémprogramokat (spyware) és nem férnek hozzá a felhasználó merevlemezének adataihoz.
(A süti egy kódolt adatsor, egy elérési útvonal, ami csak az adott szerverrel együtt értelmezhető. Magát a felhasználó adatait a szerver tárolja, nem a süti.